Բաղադրիչներ
- կարագ — 200 գր
- շաքարավազ — 190 գր
- ձու — 4 հատ
- վանիլին — 1 պտղունց
- ալյուր — 200 գր
- փխրեցուցիչ — 8 գր
- դարչին — 1 ճ/գդ
- կակաո — 2 ճ/գդ
- ընկույզ — 80 գր
- լիկյոր — 50 մլ
- խնձոր — 3 հատ
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև — 100 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ — 3 ճ/գդ
- կարագ — 20 գր
Պատրաստման եղանակ
- Խնձորները խորանարդաձև կտրատում ենք, վրան լցնում լիկյորն ու 1 ժամով մի կողմ դնում:
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագը, շաքարավազն ու վանիլինը հարում ենք: Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք ձվերը և փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը: Այս ամենից հետո լցնում ենք դարչինը, կակաոն ու նախօրոք մանրացրած ու տապակած ընկույզները: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր պատրաստում:
- Վերջում ավելացնում ենք լիկյորով խնձորները, խմորը լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 35-40 րոպե:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադը, սերուցքն ու կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Ջնարակը լցնում ենք խմորի վրա:
- Տորթը կարող ենք զարդարել ընկույզով կամ բեզեով, որի բաղադրատոմսը կարող եք գտնել այստեղ :
- Ահա և վերջ:
Աղբյուր` Cooks.am