Բաղադրիչներ
- Բիսկվիթի համար՝
- ալյուր — 200 գր
- եղեգնաշաքար — 200 գր (կարող ենք նաև սպիտակ վերցնել)
- կակաո — 30 գր
- սոդա — 1 թ/գդ
- աղ — 1/4 թ/գդ
- ջուր — 240 մլ
- բուսայուղ — 80 մլ
- քացախ — 1 ճ/գդ
- սուրճ լուծվող — 1 թ/գդ
- լիկյոր — 1 ճ/գդ (սրճային կամ շոկոլադային)
- վանիլին — 1/3 թ/գդ
- Ջնարակի համար՝
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ — 80 մլ
- շոկոլադ սև — 100 գր
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն, սոդան, աղը մաղով անցկացնում ենք, լցնում կաթսայի մեջ և խառնիչով խառնում:
- Ջուրը, սուրճը, բուսայուղը և քացախը լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ և խառնում, ինչից հետո լցնում ենք չոր բաղադրիչների մեջ և արագորեն խառնում: Այս ամենից հետո ավելացնում ենք լիկյորն ու վանիլինը:
Խմորը լցնում ենք 16-18 սմ տրամագծով յուղաթղթապատ և բուսայուղապատ ձևամանի մեջ և այն թեթևակի հարվածում ենք սեղանին, որպեսզի խմորը հավասարապես տարածվի ձևամանով մեկ: Թխում ենք մոտ 40-45 րոպե 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Փայտիկով փորձում ենք, եթե այն խմորից չոր է դուրս գալիս, ուրեմն բիսկվիթը պատրաստ է:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի և կրակից վերցնում, ավելացնում ենք կտրատած շոկոլադը, 5 վայրկյան թողնում, այնուհետև խառնում:
- Այնքան ենք խառնում մինչև զանգվածը դառնա համասեռ և փայլուն: Այնուհետև տեղափոխում ենք սառնարան, որպեսզի սառչի: Ցանկության դեպքում ջնարակի մեջ կարող ենք ռոմ կամ կոնյակ ավելացնել:
- Պատրաստի շերտը սառեցնում ենք, ջնարակը թեթևակի հարում և տորթը ջնարակապատում: Կարող ենք ջնարակը տորթի վրա լցնել նաև տաք վիճակում:
- Ձևավորում ենք ըստ ճաշակի:
Աղբյուր՝ Cooks.am