Ընկույզով տորթ

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

  1. Շաքարավազն ու ալյուրը խառնում ենք, ավելացնում կարագն ու ձեռքերով փշրանքներ ենք ստանում: Փշրանքներից 150 գր առանձնացնում ենք:
    Մնացած խմորի մեջ ավելացնում ենք համեմունքները:
    @nkuyzov-tort
  2. Սոդան լցնում ենք կեֆիրի մեջ և խառնում: Խմորի մեջ ավելացնում ենք 1 ձուն, կեֆիրը, մանրացրած ընկույզները և լավ խառնում ենք:
    Թաղանթապատ ձևամանի մեջ մի փոքր կարագ ենք քսում և լցնում խմորը:
    @nkuyzov-tort
  3. Այնուհետև ցանում ենք մի կողմ դրած փշրանքները:
    @nkuyzov-tort
  4. Թխում ենք նախօրոք 180-190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 60 րոպե:
    @nkuyzov-tort
  5. Ահա և վերջ:
    @nkuyzov-tortԱղբյուր՝ Cooks.am