Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Շաքարավազն ու ալյուրը խառնում ենք, ավելացնում կարագն ու ձեռքերով փշրանքներ ենք ստանում: Փշրանքներից 150 գր առանձնացնում ենք:
Մնացած խմորի մեջ ավելացնում ենք համեմունքները:
- Սոդան լցնում ենք կեֆիրի մեջ և խառնում: Խմորի մեջ ավելացնում ենք 1 ձուն, կեֆիրը, մանրացրած ընկույզները և լավ խառնում ենք:
Թաղանթապատ ձևամանի մեջ մի փոքր կարագ ենք քսում և լցնում խմորը:
- Այնուհետև ցանում ենք մի կողմ դրած փշրանքները:
- Թխում ենք նախօրոք 180-190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 60 րոպե:
- Ահա և վերջ:
Համեղ ու ոչ ստանդարտ տորթ վայելելու ժամանակն է 🙂
Աղբյուր՝ Cook.am