Այսքան համեղ հաց չէի կերել, սկեսուրս համեղ հաց է թխում թավայի մեջ

Հացի շատ բաղադրատոմսերի համար ջեռոց չի պահանջվում, ձեզ հարկավոր է միայն լավ տապակ: Սա ունիվերսալ տարբերակներից մեկն է, բաղադրատոմսը միշտ ստացվում է անթերի փափուկ և փափկամազ հաց, շատ բուրավետ։ Խոհարարության համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները. տաք ջուր, 300 մլ խմորիչ, 15 գ աղ, 1 թեյի գդալ շաքարավազ, 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ, 2 ճաշի գդալ ալյուր՝ մոտ 3,5 բաժակ

Պատրաստման եղանակը Խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ։ Ալյուրը մաղում ենք և խառնում շաքարավազի և աղի, բուսայուղի և ջրի հետ խմորիչի հետ։ Ձեռքերդ յուղել բուսայուղով և հունցել խմորը։ Ավելացրեք ալյուրը, եթե խմորը դեռ կպչում է ձեռքերին: Խմորը ծածկել և թողնել տաք տեղում 1 ժամ։ Տապակի հատակն ու կողքերը յուղում ենք բուսայուղով, ձեռքերը նույնպես։

Խմորը վերածում ենք գնդի և դնում տապակի մեջ, մի փոքր ձգում տրամագծով։ Ծածկեք սրբիչով և թողեք 20 րոպե։ Ծածկեք կափարիչով և թխեք 30 րոպե մի կողմից մարմանդ կրակի վրա, օգտագործելով յուղով քսած ուտեստ, շուռ տվեք։ Կամ ծածկել մագաղաթով և շրջել դրանով և թխել կափարիչի տակ ևս 25 րոպե։ Փարթամ, փափուկ, բուրավետ, ուղղակի հրաշալի հացը պատրաստ է։