Այս գուլյաշի համից անհնար է հագենալ, տատիկս հենց այս բաղադրատոմսով է միշտ պատրաստում

Բոլորը հիշում են գուլյաշի բուն համը, որը մատուցվում էր միայն դպրոցների կամ գործարանների ճաշարաններում։ Միայն այն խոհարարները, ովքեր իսկապես ուսուցանվել էին այն ժամանակների դպրոցներում, կարողանում էին պատրաստել այն։ Այժմ, երբ համացանցը լայն տարածում է գտել, այլևս այնքան էլ դժվար չէ որևէ բաղադրատոմս գտնել, այդ թվում՝ գուլյաշի։

Գուլյաշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ կլինեն հետևյալ բաղադրիչները: աղ, աղացած սև պղպեղ ջուր — 250 գրամ բուսական յուղ դափնու տերև տոմատի մածուկ — 3 ճաշի գդալ ալյուր — 1 ճաշի գդալ տավարի միս — 500 գրամ Պատրաստման եղանակը Նախ պետք է միսը լվանալ, բաժանել մասերի: Միսը համեմել աղով, պղպեղով, թողնել մոտ տասը րոպե։

Տապակել այն խառնելով և մարմանդ կրակի վրա։ Միսը տապակելիս կարելի է սոխը մաքրել և մանր կտրատել, ավելացնել մսին և լցնել ալյուրը։ Ամեն ինչ լցնել կաթսայի մեջ, լցնել տոմատի մածուկը, ապա եփել մոտ մեկուկես ժամ։ Շոգեխաշածի ավարտից մի երկու րոպե առաջ մսին ​​ավելացնել դափնու տերև, պղպեղ։ Դափնու տերևը գուլյաշի մեջ թողնելն անցանկալի է: Այսքանը, դուք կարող եք մատուցել որևէ խավարտով: