Երեխաներս պաշտում են այս շոռակարկանդակները, դրանք միշտ հրաշալի են ստացվում

Բոլորն են սիրում շոռակարկանդակներ, բայց ոչ բոլորը կարող են դրանք պատրաստել: Անհաջողությունների պատճառը սովորաբար խմորի մեջ է: Այն համեղ և քնքուշ դարձնելու համար օգտագործեք խոհարարական գաղտնիքներ և բաղադրատոմսեր, որոնք փորձարկվել են մեկից ավելի սերունդների կողմից: Համեղ խմոր պատրաստելու համար հարկավոր է գնել թարմ տնական միջին յուղայնությամբ կաթնաշոռ։

Խանութից գնված կաթնաշոռից, որը ներառում է բուսական ճարպերով կաթի փոշի, ավելի լավ է հրաժարվել։ Հնացած թթու կաթնաշոռը նույնպես առանձնապես հարմար չէ համեղ շոռակարկանդակներ պատրաստելու համար, իսկ ցածր յուղայնությամբ արտադրանքը դրանք կչորացնի։ Շոռակարկանդակները եթերային ու նուրբ դարձնելու համար խորհուրդ է տրվում կաթնաշոռը անցկացնել մաղի միջով, որպեսզի խմորը դառնա միատարր և փարթամ։

Սովորաբար շոռակարկանդակներին ավելացնում են ցորենի ալյուր, ցանկության դեպքում այն ​​կարելի է փոխարինել սպիտակաձավարով, խմորին կարելի է ավելացնել նաեւ օսլա, որն ավելի առաձգական կդարձնի շոռակարկանդակները։ Ցանկալի է հրաժարվել շաքարավազից՝ այն փոխարինելով քաղցր տանձի, խնձորի կամ ծիրանի կտորներով։ Գերազանց լուծում կլինի շոռակարկանդակներին մանրացված նուշ, պնդուկ կամ հնդկական ընկույզ ավելացնելը։ Որոշ խոհարարներ նախընտրում են չորացրած մրգեր,

մասնավորապես չամիչ՝ նախապես թրջած կոնյակի կամ տաք ջրի մեջ: Շոռակարկանդակի լավագույն բաղադրատոմսը. Դասական շոռակարկանդակների համար ձեզ հարկավոր է՝ 200 գ կաթնաշոռ 18% յուղայնությամբ, 1 ձու, 1 ճ.գ. սպիտակաձավար, 2 ճ.գ. ալյուր, 1 ճ.գ վանիլային շաքարավազ, 2 ճ.գ. եղեգնաշաքար, բւսայուղ՝ տապակելու համար Բաղադրիչները խառնում ենք ամանի մեջ, ապա ձևավորում ենք ցանկալի չափի շոռակարկանդակներ, փաթաթում ալյուրի մեջ և տապակում բուսայուղի մեջ: