Համեղ խրթխրթան ձողիկներ 10 րոպեում, երեխաներս խենթանում են այս նախուտեստի համար

Խրթխրթան, աներևակայելի համեղ կաթնաշոռով ձողիկները պատրաստվում են շատ արագ: Կատարյալ խորտիկ կամ նախաճաշ ամբողջ ընտանիքին կերակրելու համար: Եվ եթե այս ձողիկները մատուցեք համեղ կծու սոուսի հետ, այն էլ ավելի լավը կդառնա։ Բաղադրիչներ, 180 գրամ կաթնաշոռ, 140 գրամ պանիր, մեկ թարմ հավի ձու, 2-3 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր + ալյուր պաքսիմատի համար, կես փունջ կանաչ սոխ, աղ — ըստ ճաշակի, արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար։

Պատրաստման եղանակը. Կոշտ պանիրը մանր քերիչով քերել։ Կաթնաշոռը լցնել ամանի մեջ (կարելի է օգտագործել ցանկացած յուղայնությամբ կաթնաշոռ), ավելացնել քերած պանիրը: Նույն ամանի մեջ ավելացնել մանր կտրատած կանաչ սոխ (բայց կարող եք օգտագործել սամիթ և մաղադանոս)։ Խորհուրդ. Կանաչին պետք է ավելացնել՝ այն համ է հաղորդում պատրաստի ուտեստին։

Դուք կարող եք նաև ավելացնել մանրացված սխտոր՝ կծու համի համար: Ավելացնում ենք մեկ ձու և խառնում ենք պատառաքաղով մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և հունցել խմորը՝ մի փոքր կպչում է ձեռքերին։ Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել, վերցնել մեկ ճաշի գդալ պանրի զանգված, ալյուրի մեջ գլորել, ձողիկների տեսք տալ: Բայց դուք կարող եք ցանկացած ձևի խորտիկ պատրաստել:

Տապակը դնում ենք կրակի վրա, լավ տաքացնում ենք և լցնում 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ։ Ձողիկները ալյուրի մեջ լավ թավալելուց հետո տապակում ենք բուսայողով երկու կողմից մինչև ոսկեգույն կեղև առաջանա: Տապակը պետք չէ ծածկել կափարիչով: Մեկ երկու րոպե կբավականացնի բարակ ձողիկները տապակելու համար: Մատուցման ափսեի վրա շարում ենք հազարի տերեւներ, վրան դնում ենք տապակված ձողիկները: Մատուցեք համեղ նախուտեստը կծու սոուսով։ Բարի ախորժակ.