Կակաչի սերմերով և կաթնաշոռով կարկանդակ, ավելի նրբահամ թխվածք դուք դեռ չեք համտեսել

Բաղադրատոմսը պարզ է, նույնիսկ նա, ով հազվադեպ է թխում կարկանդակներ, կարող է վստահաբար գործի անցնել, հիանալի է ստացվում: Կարկանդակը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է. ալյուր — 15 ճաշի գդալ, կարագ — 130 գ, շաքարավազ — 5 ճ.գ., աղ — 1 պտղունց, փխրեցուցիչ խմոր — 1 ճ.գ, վանիլային շաքարավազ — 1 թ. գ., Միջուկի համար, կաթ — 600 մլ, ձու — 1 հատ., սպիտակաձավր- 100 գ

կակաչի սերմ — 100 գ, կարագ — 100 գ, վանիլային շաքարավազ — 1 ճ, կիտրոն (կեղև) — 1 հատ:, շաքարավազ — 8 ճ.գ., Պատրաստման եղանակը. Կարագը նախապես դնել սառցախցիկը։ Մոտ 1 ժամ հետո այն այնքան պինդ կդառնա, որ հնարավոր լինի քերել։ Միացնել մաղած ալյուրը, շաքարավազը (սովորական և վանիլին), փխրեցուցիչը և աղը։ Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել։ Սառեցրած կարագը քերիչով անցկացրեք ալյուրի զանգվածի մեջ և ձեռքերով վերածել փշրանքների:

24 սմ երկարությամբ կաղապարի վրա փռել յուղաթուղթ: Վերցնում ենք խմորի երկու երրորդը և տարածում ենք հատակին։ Խառնուրդը ձեռքերով լավ սեղմում ենք հատակին ու պատերին՝ ձևավորելով եզրերը։ Կաղապարը խմորի հետ միասին դնում ենք սառնարան։ Մնացած փշրանքները թողնում են սենյակային ջերմաստիճանում։ Կաթսայի մեջ հալեցնում ենք կարագը։ Այնտեղ ավելացնել կաթ, լցնել սովորական շաքարավազ և վանիլային շաքար:

Հենց կաթի խառնուրդը եռա, լցնել սպիտակաձավարը (անմիջապես հարելով), այնուհետև ավելացնում ենք կակաչի սերմերը։ Խառնուրդը հարում ենք հարիչով, մինչև թանձրանա։ Դա կտևի ընդամենը մի քանի րոպե։ Կակաչի սերմի խառնուրդը կրակից վերցնում ենք։ Առանձին ամանի մեջ խառնել 350 գ կաթնաշոռը, կիտրոնի կեղևը և ձուն։ Խառնուրդը բլենդերով հարում ենք։ Կակաչի սերմի տաք խառնուրդը միացրեք կաթնաշոռի հետ և լավ խառնեք։

Կաղապարը դուրս ենք բերում սառնարանից։ Միջուկը լցնում ենք խմորի վրա Մնացած փշրանքները վերևում հավասարաչափ բաշխում ենք։ Կակաչի սերմով տորթը թխում ենք մոտ մեկ ժամ նախապես մինչև 180C տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստի տորթը հանում ենք ջեռոցից և սկզբում թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում սառչի, իսկ հետո դնում ենք սառնարան, որպեսզի միջուկը պնդանա։ Բարի ախորժակ!