Տանը ունեք մնացած մածուն կամ կեֆի՞ր․ ահա, թե ինչ համովություն կարելի է պատրաստել դրանցից ընդամենը հինգ րոպեում

Գաթան ամենահայտնի հայկական թխվածքաբլիթն է,այն աներևակայելի համեղ է։ Այն հիշեցնում է կամ շերտավոր խմոր, կամ քաղցր միջուկով ռուլետ։ Բաղադրությունը. Խմոր, 850 գ ալյուր, 2 ձու, 300 մլ կեֆիր, 5 գ սոդա, աղ՝ ըստ ճաշակի, 320 գ մարգարին: Միջուկի համար. 300 գ շաքարավազ, 0,3 կգ կարագ, 3 գ վանիլին, Պատրաստման եղանակը.

Խմորը պատրաստում ենք՝ միացնելով ալյուրն ու աղը, ապա սոդան, մարգարինը, ձուն և կեֆիրը։ Զգուշորեն խառնեք։ Խմորը կտրատեք 3 մասի։ Կազմեք 3 գնդիկ, ծածկեք անձեռոցիկով և դրեք սառնարանում։ Պատրաստում ենք միջուկը՝ կարագը փափկացնում ենք և շաքարավազով փրփրում։ Ավելացնում ենք ալյուր և ստեղծում փոքր փշրանքներ: Բաժանում ենք 3 չափաբաժնի։

Խմորից բարակ շերտ ենք անում և միջուկը հավասար շարում։ Փաթաթում ենք ռուլետի ձևով։ Պատառաքաղների օգնությամբ ռուլետի վրա գծեր ենբք անում և կտրատում։ Ջեռոցի թավայի վրա դրեք պերգամենտ և բաժանեք գլանափաթեթները: Թխեք 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում կես ժամ։ Նյութը հրապարակման պատրաստեց news52post.com