Ես ձուկը այլևս չեմ տապակում, այս եղանակով մարինացնում եմ ու դնում ջեռոցը, երեխաներս պաշտում են այս ուտեստը

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում ձկան անչափ համեղ ուտեստ, որի աստվածային համն ու անթերի տեսքը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի: Ի դեպ, մարինադը չափազանց պարզ է, բաղադրիչները հասանելի են, ակտիվ պատրաստման համար կպահանջվի մոտ 10 րոպե, ապա մնում է միայն սպասել, մինչև ձուկը եփվի և մատուցվի։ Բաղադրությունը: 2 փոքր ձուկ, 2-3 պճեղ սխտոր, 4-5 սոխժ, 1 քաղցր պղպեղ, 1 ճաշի գդալ համեմունք ձկան համար,

1 թեյի գդալ աղ կիտրոնի հյութ 1-2 թեյի գդալ բուսական յուղ կծու պղպեղ — ըստ ցանկության Առանձին տարայի մեջ պատրաստել մարինադը։ Սխտորն անցկացնել ճզմիչով, վրան ավելացնում ենք աղ, ձկան համար համեմունքներ, պղպեղի կեսը՝ մանր քերիչով քերած կամ բլենդերով մանրացված և ամեն ինչ խառնում ենք։ Ստացված զանգվածի մեջ քամել կիտրոնի հյութը։ Ցանկության դեպքում ավելացնել կծու պղպեղ և նորից խառնել։

Ձկան ողջ երկայնքով երկու կողմից խորը կտրվածքներ արեք մեկ մատ հեռավորությամբ։ Տապակի վրա առատ սոխ լցնել ողակներով կտրատված ու կես պղպեղը՝ կտրատված վիճակում: Ձուկը ներսից պատեք մարինադով, այնուհետև լցրեք կտրվածքներից յուրաքանչյուրի մեջ: Ցանկության դեպքում կտրատված բանջարեղենից մի քիչ կարելի է ուղարկել որովայնի հատված։ Ձկների վրա լցնել մարինադի մնացորդը և ավելացնել մի քիչ բուսական յուղ:

Թխման տապակը փայլաթիթեղով փակում ենք փայլուն կողմով դեպի ներս և 40 րոպեով ուղարկում ենք նախապես 180 C տաքացրած ջեռոց։ Հեռացրեք փայլաթիթեղը, ձկանը նորից ցողեք յուղով և նորից ուղարկեք ջեռոց մինչև ոսկե ոսկեգույն դառնալը: Այս ուտեստը լավ է և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Հարմար է ինչպես սովորական ընթրիքի, այնպես էլ հյուրեր ընդունելու համար։