Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում ձկան անչափ համեղ ուտեստ, որի աստվածային համն ու անթերի տեսքը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի: Ի դեպ, մարինադը չափազանց պարզ է, բաղադրիչները հասանելի են, ակտիվ պատրաստման համար կպահանջվի մոտ 10 րոպե, ապա մնում է միայն սպասել, մինչև ձուկը եփվի և մատուցվի։ Բաղադրությունը: 2 փոքր ձուկ, 2-3 պճեղ սխտոր, 4-5 սոխժ, 1 քաղցր պղպեղ, 1 ճաշի գդալ համեմունք ձկան համար,
1 թեյի գդալ աղ կիտրոնի հյութ 1-2 թեյի գդալ բուսական յուղ կծու պղպեղ — ըստ ցանկության Առանձին տարայի մեջ պատրաստել մարինադը։ Սխտորն անցկացնել ճզմիչով, վրան ավելացնում ենք աղ, ձկան համար համեմունքներ, պղպեղի կեսը՝ մանր քերիչով քերած կամ բլենդերով մանրացված և ամեն ինչ խառնում ենք։ Ստացված զանգվածի մեջ քամել կիտրոնի հյութը։ Ցանկության դեպքում ավելացնել կծու պղպեղ և նորից խառնել։
Ձկան ողջ երկայնքով երկու կողմից խորը կտրվածքներ արեք մեկ մատ հեռավորությամբ։ Տապակի վրա առատ սոխ լցնել ողակներով կտրատված ու կես պղպեղը՝ կտրատված վիճակում: Ձուկը ներսից պատեք մարինադով, այնուհետև լցրեք կտրվածքներից յուրաքանչյուրի մեջ: Ցանկության դեպքում կտրատված բանջարեղենից մի քիչ կարելի է ուղարկել որովայնի հատված։ Ձկների վրա լցնել մարինադի մնացորդը և ավելացնել մի քիչ բուսական յուղ:
Թխման տապակը փայլաթիթեղով փակում ենք փայլուն կողմով դեպի ներս և 40 րոպեով ուղարկում ենք նախապես 180 C տաքացրած ջեռոց։ Հեռացրեք փայլաթիթեղը, ձկանը նորից ցողեք յուղով և նորից ուղարկեք ջեռոց մինչև ոսկե ոսկեգույն դառնալը: Այս ուտեստը լավ է և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Հարմար է ինչպես սովորական ընթրիքի, այնպես էլ հյուրեր ընդունելու համար։