Բաղադրիչներ
Խմորի համար`ալյուր — 2,5-3 բաժակ, ջուր — 3/4 բաժակ,, ձվի դեղնուց — 1 հատ, բուսայուղ — 1/3 բաժակ, աղ — 0,5 թ/գդ
Խճողակի համար`միս տավարի (աղացած) — 200 գր, սոխ — 1 գլուխ, աղ — ըստ ճաշակի, պղպեղ սև — ըստ ճաշակի, ջուր — 50 գր
Պատրաստման եղանակ
- Դեղնուցը լցնում ենք բաժակի մեջ, ավելացնում այնքան ջուր, որ բաժակի ¾-ը լցվի: Լցնում ենք աղն ու խառնում: Ձվային խառնուրդն աստիճանաբար լցնում ենք ալյուրի մեջ՝ պատառաքաղով անընդհատ խառնելով:
- Լավ խառնում ենք, մինչև որ խմորը փաթիլների վերածվի: Լցնում ենք բուսայուղը:
- Հունցում ենք, բայց ոչ երկար:
- 30-40 րոպեով դնում ենք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ:
- Ստացվում է թեթևակի շերտավոր խմոր:
- Բաժանում ենք 10-12 մասի:
- Բարակ գրտնակում ենք:
Պատրաստում ենք խճողակը: Մսին խառնում ենք բոլոր բաղարիչները, ինչից հետո դնում ենք շերտի մի կեսի վրա: - Ծայրերը լավ ամրացնում ենք, որպեսզի տապակելիս չբացվի:
- Կոկիկ լինելու համար կարող ենք ծայրերը կտրել:
- Տապակում ենք միջին ուժգնության կրակին, երկու կողմից՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
- Դնում ենք անձեռոցիկի վրա: Եվ վերջ, կարելի է ուտել:
Բարի ախորժակ:
Շատ համեղ չեբուրեկի է ստացվում, որը կարելի է ուտել թե՛ սառը, թե՛ տաք ժամանակ: Իսկ խմորը սառելուց հետո անգամ խրթխրթան է մնում