Շոկոլադե մուսը կաթնաշոռով խենթացնում է յուրաքանչյուրին․ կարելի է ուտել նաև գիշերը

Շոկոլադե մուսը կաթնաշոռով խենթացնում է յուրաքանչյուրին։ Կարելի է ուտել նաև գիշերը։

Բաղադրիչներ`

Անյուղ կաթնաշոռ— 300 գրամ, Կակաո— 1,5 ճաշի գդալ, Բնական յոգուրտ — 100 գրամ, Ջուր— 30 մլ, Ժելատին— 15 գրամ, Շաքարի փոխարինիչ— ըստ ճաշակի։

Պատրաստումը՝

  • Բլենդերի մեջ հարում ենք յոգուրտը, կաթնաշոռը և կակաոն մինչև միատարր զանգված ստանալը։ Թրջել ժելատինը սառը ջրի տակ 10-15 րոպե։ Դնում ենք ժելատինով կաթսան կրակի վրա և մինչև եռալը, ավելացնում ժելատին և խառնում։ Հարում ենք կրեմը հարիչով 1-2 րոպե։
  • Լցնում ենք կրեմը ֆորմաների մեջ և դնում սառնարանում 2-3 ժամ։
  • Ըստ ցանկության կարելի է նաև ավելացնել ընկույզ։

Աղբյուր