Բաղադրիչներ
- Սուֆլեի համար՝
- ձվի սպիտակուց — 6 հատ
- ժելատին — 25 գր
- ջուր — 75 մլ
- շաքարավազ — 100 գր
- կարագ — 120 գր
- խտացրած կաթ — 150 գր
- աղ կիտրոնի — 1/4 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք շոկոլադե բիսկվիթ ահա այս եղանակով:
Բիսկվիթը 3 հավասար մասերի ենք բաժանում և մեկը 1.5-2 սմ հաստությամբ կտորների բաժանում:
Պատրաստում ենք սուֆլեն: Ժելատինը լցնում ենք ջրի մեջ, ավելացնում կիտրոնի աղի կեսն ու շաքարավազը, մարմանդ կրակին խառնում ենք և թողնում մի կողմի վրա:
Կարագն ու խտացրած կաթը լավ հարում ենք:
Սպիտակուցները շատ լավ հարում ենք և ավելացնում կիտրոնի աղի մյուս կեսը:
Սպիտակուցային զանգվածի մեջ զգուշությամբ լցնում ենք խտացրած կաթով, այնուհետև ժելատինով զանգվածը և խառնում ենք:
Բացվող ձևամանի մեջ դնում ենք առաջին բիսկվիթը:
Լցնում ենք սուֆլեի մի մասը և մի քանի րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
շ
Սուֆլեի վրան շարում ենք կտրատած բիսկվիթները:
Այնուհետև լցնում ենք մնացած սուֆլեն ու դնում մյուս բիսկվիթը: Տորթը մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
Ահա և վերջ:
Բիսկվիթը 3 հավասար մասերի ենք բաժանում և մեկը 1.5-2 սմ հաստությամբ կտորների բաժանում:
Պատրաստում ենք սուֆլեն: Ժելատինը լցնում ենք ջրի մեջ, ավելացնում կիտրոնի աղի կեսն ու շաքարավազը, մարմանդ կրակին խառնում ենք և թողնում մի կողմի վրա:
Կարագն ու խտացրած կաթը լավ հարում ենք:
Սպիտակուցները շատ լավ հարում ենք և ավելացնում կիտրոնի աղի մյուս կեսը:
Սպիտակուցային զանգվածի մեջ զգուշությամբ լցնում ենք խտացրած կաթով, այնուհետև ժելատինով զանգվածը և խառնում ենք:
Բացվող ձևամանի մեջ դնում ենք առաջին բիսկվիթը:
Լցնում ենք սուֆլեի մի մասը և մի քանի րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
շ
Սուֆլեի վրան շարում ենք կտրատած բիսկվիթները:
Այնուհետև լցնում ենք մնացած սուֆլեն ու դնում մյուս բիսկվիթը: Տորթը մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
Ահա և վերջ:
Թռչնի կաթ տորթի ևս մեկ շատ հաջող բաղադրատոմս