Այս խմորը հարմար է շատ բաղադրատոմսերի համար, քանի որ ստացվում է շատ փափուկ և նուրբ:
Բաղադրիչներ
- ✓ 100 գր կարագ
- ✓ 150 գր ալյուր
- ✓ 50 գր շաքարավազ
- ✓ Աղ
Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում փափկեցնում ենք կարագը պատառաքաղով, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը և լավ խառնում:
- Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրը և հունցում խմորը:
- Պատրաստի խմորն անհրաժեշտ է կես ժամ դնել սառը տեղ։
- Փխրուն բլիթներն ուղղակի հալվում են բերանում:
Բարի ախորժակ:
Նյութի աղբյուր՝ hayinfo.net