Թթվասերով պատրաստված այս խմորը շատ թեթև և նուրբ է ստացվում:
Բաղադրիչներ
- ✓ Հավկիթ — 4 հատ
- ✓ Շաքարավազ — 1,5 բաժակ
- ✓Հալեցրած սերուցքային կարագ — 100 գր
- ✓ Թթվասեր — 1 բաժակ
- ✓ Հանգած սոդա — 1 թ/գ
- ✓ Ալյուր (ես մի փոքր քիչ եմ լցնում) — 2,5 բաժակ
- ✓ Կակաո — 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Հավկիթն ու շաքարավազը լավ հարել 5 րոպե (ոչ պակաս), հարիչի միջին ուժգնությամբ:
Ավելացնել թթվասերը, խառնել: Հալեցրած սերուցքային կարագը (ոչ տաք), խառնել, այնուհետև լցնել սոդան:
Կրկին հարել հարիչով: Ավելացնել մաղած ալյուրը: Ալյուրն ավելացնում ենք աստիճանաբար՝ խառնելով գդալով:
Ես լցնում եմ 2 բաժակ ալյուր, և խմորը թանձրանում է: Կախված ալյուրի որակից՝ կարող է դրա պահանջված քանակությունը փոխվել:
Բաժանեք խմորը 2 մասի: Մի մասի մեջ լցրեք կակաո և խառնեք:
Ձևամանը (21-24 սմ տրամագծով) պատեք բուսական յուղով: Ձևամանի կենտրոնում 2 ճ/գ-ից հերթով լցրեք բաց և մուգ խմորները:
Ատամի չոփիկով նկարելու նման շարժումներ արեք խմորի մակերեսին միայն:
Եփում ենք այն 180C աստիճանում: Ատամի չոփիկով ստուգեք՝ արդյոք եփվել է, թե ոչ:
Կարելի է վրան լցնել գլազուր:
Բարի ախորժակ:
Նյութի աղբյուր՝ hayinfo.net