Bestinfo.Am-ը ներկայացնում է՝
Ի՞նչ կարող է լինել ավելի լավ, քան սաստիկ շոգին թարմացնող ու համեղ աղանդեր ուտելը։ Իսկ երբ պարզվի՝ հետն էլ ծիծաղելու աստիճան հեշտ է դրա պատրաստելը, ուրեմն առանձնահատուկ ուշադրություն է պահանջելու։
Bestinfo.am-ը կպատմի՝ ինչպես տեղական մթերքներով հիանալի սեմիֆրեդո պատրաստեք։ Հավատացեք, ավելի համեղ կստացվի, քան իտալուհիների սարքածն է։
Բանանի աղանդեր
Սեմիֆրեդոն (итал. Semifreddo, բառացիորեն՝ «կիսասառը»), իտալական ավանդական պաղպաղակ է, որի համը կախված է հիմնական բաղադրամասից (ընկույզ, միրգ, հատապտուղ, շոկոլադ և այլն)։ Այն կարելի է տեսնել թե Հռոմի նեղ խաչմերուկների փոքրիկ վաճառասեղաններին, թե մեծահարուստ իտալուհու սեղանին:
Սեմիֆրեդոյի նուրբ համն ընդունակ է խելքահան անել։ Բայց ամենակարևորը, որ դրա պատրաստման բաղադրատոմսը հանգիստ կարող է յուրացնել անգամ ամենաանփորձ տանտիրուհին։
Հակառակ նրբահամությանն ու անվան անսովորությունը՝ այս հրաշալի աղանդերը բավական հեշտ է պատրաստել անգամ սովորական խոհանոցային պայմաններում։
Բաղադրամասերը
- 300 մլ 35%-անոց յուղայնության սերուցք
- 6 ձվի դեղնուց
- 3 բանան
- 4 ճաշի գդալ. քաղցր կարմիր գինի
- 1 կիտրանահյութ
- 100 գրամ մանր դարչնագույն շաքար
Ի տարբերություն սերուցքային պաղպաղաի, սեմիֆրեդոն առանձնահատուկ եռուզեռ չի պահանջում։ Աղանդերին թեթևություն ու առաձգականություն է հաղորդում սերուցքների բարձր յուղայնությունը, ոչ թե օդով հագեցվածությունը։ Այս պարզ ու թարմացնող աղանդերը հյուրերին վերջնականապես ցնցելու հիանալի միջոց է։
Պատրաստումը
- Դեղնուցները, գինին և շաքարը իրար խառնեք հրակայուն խոր ամանում։ Այնուհետև դրեք եռացող ջրի գոլորշու վրա և հարեք մինչև թանձր փրփուր դառնալը, որը 6-8 րոպե կխլի ընդամենը։ Ստացված խառնուրդը հանեք գոլորշուց և թողեք լրիվ հովանա։
- Մինչ այդ կեղևահան բանանը մանր կտրատեք, տեղափոխեք բլենդերի ամանի մեջ և ավելացրեք կիտրոնահյութը։ Մանր կտրատեք մրգերը և խառնեք։ Միասեռ զանգված ստանալուց հետո սերուցքը լավ հարեք, ապա մինչև միասեռ զանգված դառնալը լավ խառնեք։
- Աղանդերի համար պատրաստված խառնուրդը լցրեք պլաստիկե կոնտեյների մեջ և 40-50 րոպե թողեք սառցարանում։ Սառեցման ժամանակը կախված է ձեռ սառցախցիկի հզորությունից։ Նրբահամ աղանդերը պատրաստ է։
- Աղանդերը մատուցելուց առաջ վրան տաք շոկոլադ լցրեք, զարդարեք հատապտուղներով, մրգերով կամ նշի փաթիլներով։
- Սեմիֆրեդոյի պատրաստման եղանակի պարզությունը և անմոռանալի համը կօգնեն ժամանակ առ ժամանակ անականկալ մատուցել ձեր հյուրերին։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bestinfo.Am-ը