Բաղադրիչներ
- ալյուր — 100 գր
- ընկույզ — 75 գր
- ջուր գազավորված — 90 մլ
- ձու — 3 հատ
- փխրեցուցիչ — 1,5 թ/գդ
- կակաո — 30 գր
- շաքարավազ — 150 գր
- շոկոլադ սև — 90 գր
- ձիթայուղ — 90 մլ
- կարագ — 40 գր
Պատրաստման եղանակ
- Ընկույզները բլենդերով մանրացնում ենք, միաձուլում կակաոն, փխրեցուցիչը, ալյուրը և ընկույզները:
- Ձվերը լավ հարում ենք, ավելացնում շաքարավազը, գազավորված ջուրը և կրկին հարում: Չոր բաղադրիչները զգուշությամբ լցնում ենք ձվային զանգվածի մեջ:
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե:
- Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, ավելացնում կարագը, ձիթայուղը և զգուշությամբ խառնում:
- Ջնարակը լցնում ենք բիսկվիթի վրա:
- Ահա և վերջ:
Աղբյուր՝ Cooks.am