Բաղադրիչներ
- ալյուր — 270 գր
- փխրեցուցիչ — 1 թ/գդ
- աղ — 0,5 թ/գդ
- կակաո — 40 գր
- ձու — 2 հատ
- շաքարավազ — 270 գր
- ջուր — 200 մլ
- ձիթայուղ — 140 մլ
- չամիչ — 60 գր
- դարչին — 0,5 թ/գդ
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև — 50 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ — 50 մլ
- Ինչպես նաև՝
- գետնանուշ — ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք կեքսը: Ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչը, շաքարավազը, վանիլինը, դարչինն ու աղը խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթայուղը, 200 մլ սառը ջուրը և միջին արագությամբ հարում մինչև համասեռ զանգվածի առաջացումը: Ավելացնում ենք չամիչը և խառնում:
- Ձևամանը պատում ենք ձիթայուղով ու մի փոքր ալյուր ցանում: Խմորը լցնում ենք ձևամանաի մեջ ու 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում 40-45 րոպե:
Թխված կեքսը մի քանի րոպե թողնում ենք ձևամանի մեջ, հետո հանում ու ցանցի վրա հովացնում:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքն ու շոկոլադը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և անընդհատ խառնելավ համասեռ զանգված ստանում:
- Կեքսը ջնարակապատում ենք, կտորների բաժանում և մատուցում:
Աղբյուր՝ Cooks.am