Բաղադրիչներ
- թխվածքաբլիթ — 500 գր
- թթվասեր — 600 գր (25%-ից ավելի յուղայնությամբ)
- շաքարավազ — 200 գր
- բանան — 2 հատ
- սուրճ լուծվող — 2 թ/գդ
- ջուր — 300 մլ
- կակաո — 2 ճ/գդ
- շաքարի փոշի — 2 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք կրեմը: Թթվասերն ու շաքարավազը լավ հարում ենք:
- Պատրաստում ենք սուրճն ու հովացնում: 22 սմ տրամագիծ ունեցող ձևամանի մեջ 2-3 ճ/գդ կրեմ ենք լցնում, թխվածքաբլիթները թաթախում ենք սուրճի մեջ և շարում կրեմի վրա:
- Այնուհետև լցնում ենք կրեմը և շարում կտրատած բանանները:
- Այս ամենից հետո կրկին շարում ենք սուրճի մեջ թաթախած թծվածքաբլիթները, վրան կրեմ ենք լցնում և տորթը 2-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Պատրաստի տորթի վրա կակաո և շաքարի փոշի ենք ցանում:
- Ահա և վերջ:
Աղբյուր՝ Cooks.sm