Փխրուն խմոր տարբեր փքաբլիթների և թխվածքների պատրաստման համար. ուղղակի հալվում է բերանում

Այս խմորը հարմար է շատ բաղադրատոմսերի համար, քանի որ ստացվում է շատ փափուկ և նուրբ:

Բաղադրիչներ

  • ✓ 100 գր կարագ
  • ✓ 150 գր ալյուր
  • ✓ 50 գր շաքարավազ
  • ✓ Աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում փափկեցնում ենք կարագը պատառաքաղով, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը և լավ խառնում:
  2. Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրը և հունցում խմորը:
  3. Պատրաստի խմորն անհրաժեշտ է կես ժամ դնել սառը տեղ։
  4. Փխրուն բլիթներն ուղղակի հալվում են բերանում:

Բարի ախորժակ:

Նյութի աղբյուր՝ hayinfo.net