Երեք յուրահատուկ բաղադրատոմս սխտորով: Այսպիսի ուտեստներ դուք երբեք չեք փորձել

Bestinfo.Am-ը ներկայացնում է`

Սխտորը –իրենից ներկայացնում է հակաօքսիդանտ, անտտիբիոտիկ:Ունի հակասնկային հատկություններ և նաևիրենից ներկայացնում է հիանալի համեմունք: Շատերը չեն սիրում սխտոր ուտել այն պատճառով, որ այն ուտելուց հետո բերանի խոռոչում թողնում է սուր հոտ: Բայց դա չպետք է խանգարի, որպեսզի այն օգտագործեք ձեր ուտեստներում: Կարող եք պատրաստել այնպիսի կերակուրներ, որոնց մեջ սխտորի համը կոտրվում է այլ տեսակի համեմունքների ներգործությունից և շնչառության վրա ոչ մի կերպ չի անդրադաենում:Եվ, այնուամենայնիվ, կարող եք պարաստել սխտորով կերակուրներ այն ժամանակ, երբ ձեզ հարկավոր չի որևէ տեղ գնալ;

Այժմ ձեզ կներկայացնենք այնպիսի 3 ուտեստների բաղադրատոմսեր, որոնցում հմնական դերը պատկանում է սխտորին:

Чеснок на деревянном столе

1. Տապակած սխտոր մակարոնով և պանրով

  • Գլուխ սխտոր,
  • 5կգ մակորոն,
  • 6 բաժակ ալյուր,
  • ½ բաժակ մանրացրած պանիր /ցանկալի է պարմեզան տեսակի/,
  • 5 և ½ բաժակ մանրացրած չեդերա տեսակի պանիր,
  • 1 և ½ թեյի գդալ աղ,
  • ½ թեյի գդալ գարչիցա,
  • սերուցքային կարագ,
  • 5 բաժակ կաթ,
  • 1 թեյր գդալ աղացած սև պղպեղ,
  • բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը

Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 200 աստիճան: Վերցրեք մեկ գլուխ սխտորը, դրեք փայլաթիթեղի վրա, ավելացրեք բուսական յուղը, աղը, սև պղպեղը: Այնուհետև, վերցրեք սխտորի կանաչ մասերը և դրանք դրեք վերևում: Փաթաթեք փայլաթիթեղն այնպես, որ ստացվի ծրար, դրեք ջեռոցում մինչև 30 րոպե: Ջեռոցից հանելուց հետո սխտորը մարացրեք քերիչով: Եփեք մակորոնը, հետո կիսով չափ թափեք ջուրը, ավելացրեք կարագը, ալյուրը, մարացրած սխտորը և մնացած բոլոր պարագաները:

 

2. Սխտորը շոկոլադում

  • 6 գլուխ սխտոր,
  • 1 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,
  • ¼ բաժակ մարացրած շոկոլադ,
  • բուսական յուղ,

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում մաքրեք սխտորը կեղևից, Փաթաթեք յուրաքանչյուր գլուխը փայլաթիթեղով և յուրաքանչյուրը դրեք կեքսի ֆորմայի մեջ, ավելացրեք 2 թ. գդալ բուսկան յուղ: Եփեք 200 աստիճան ջեռոցում 30 րոպե /գլուխները պետք է փափկեն/: Երբ գլուխները սառեն, հեռացրեք նրանցից ևս մի շերտ: Խառնեք կարագն ու շոկոլադը, հալեցրեք: Թաթախեք սխտորի հատիկները շոկոլադով մասսայի մեջ և դրեք սառնարան սառելու:

 

3. Սխտորով պաղպաղակ

  • 3 բաժակ կաթ,
  • ½ ճաշի գդալ սխտոր,
  • 1 բաժակ սերուցք,
  • 2 ձվի դեղնուց,
  • 1 և ½ բաժակ շաքարավազ,
  • 1 պտղունց վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Կաթսայի մեջ խառնեք կաթը, վանիլինը, սխտորը, եռացրեք և թողեք սառչի: Մեկ այլ ամանի մեջ խառնեք շաքարավազը, ցերուցքը, ձվի դեղնուցները, ավելացրեք  սառը կաթը, անընդհատ խառնեք /ժամանակ առ ժամանակ գոլացնելով/ այքան ժամանակ մինչև զանգվածը պնդանա: Թողեք զանգվածը հանգստանա 10-15 րոպե: Եվ վերջում դրեք այն ցառցարան, թողեք մեկ գիշեր: Առավոտյան – բարի ախորժակ:

Տեսնում եք այս երեք բաղադրատոմսերն էլ ոչ սովորական են և կթվա, թե համեղ չեն, սակայն, բայց և այնպես, արժի պատրաստել և փորձել:

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bestinfo.Am