Bestinfo.Am-ը ներկայացնում է`
Սխտորը –իրենից ներկայացնում է հակաօքսիդանտ, անտտիբիոտիկ:Ունի հակասնկային հատկություններ և նաևիրենից ներկայացնում է հիանալի համեմունք: Շատերը չեն սիրում սխտոր ուտել այն պատճառով, որ այն ուտելուց հետո բերանի խոռոչում թողնում է սուր հոտ: Բայց դա չպետք է խանգարի, որպեսզի այն օգտագործեք ձեր ուտեստներում: Կարող եք պատրաստել այնպիսի կերակուրներ, որոնց մեջ սխտորի համը կոտրվում է այլ տեսակի համեմունքների ներգործությունից և շնչառության վրա ոչ մի կերպ չի անդրադաենում:Եվ, այնուամենայնիվ, կարող եք պարաստել սխտորով կերակուրներ այն ժամանակ, երբ ձեզ հարկավոր չի որևէ տեղ գնալ;
Այժմ ձեզ կներկայացնենք այնպիսի 3 ուտեստների բաղադրատոմսեր, որոնցում հմնական դերը պատկանում է սխտորին:
1. Տապակած սխտոր մակարոնով և պանրով
- Գլուխ սխտոր,
- 5կգ մակորոն,
- 6 բաժակ ալյուր,
- ½ բաժակ մանրացրած պանիր /ցանկալի է պարմեզան տեսակի/,
- 5 և ½ բաժակ մանրացրած չեդերա տեսակի պանիր,
- 1 և ½ թեյի գդալ աղ,
- ½ թեյի գդալ գարչիցա,
- սերուցքային կարագ,
- 5 բաժակ կաթ,
- 1 թեյր գդալ աղացած սև պղպեղ,
- բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 200 աստիճան: Վերցրեք մեկ գլուխ սխտորը, դրեք փայլաթիթեղի վրա, ավելացրեք բուսական յուղը, աղը, սև պղպեղը: Այնուհետև, վերցրեք սխտորի կանաչ մասերը և դրանք դրեք վերևում: Փաթաթեք փայլաթիթեղն այնպես, որ ստացվի ծրար, դրեք ջեռոցում մինչև 30 րոպե: Ջեռոցից հանելուց հետո սխտորը մարացրեք քերիչով: Եփեք մակորոնը, հետո կիսով չափ թափեք ջուրը, ավելացրեք կարագը, ալյուրը, մարացրած սխտորը և մնացած բոլոր պարագաները:
2. Սխտորը շոկոլադում
- 6 գլուխ սխտոր,
- 1 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,
- ¼ բաժակ մարացրած շոկոլադ,
- բուսական յուղ,
Պատրաստման եղանակը
Սկզբում մաքրեք սխտորը կեղևից, Փաթաթեք յուրաքանչյուր գլուխը փայլաթիթեղով և յուրաքանչյուրը դրեք կեքսի ֆորմայի մեջ, ավելացրեք 2 թ. գդալ բուսկան յուղ: Եփեք 200 աստիճան ջեռոցում 30 րոպե /գլուխները պետք է փափկեն/: Երբ գլուխները սառեն, հեռացրեք նրանցից ևս մի շերտ: Խառնեք կարագն ու շոկոլադը, հալեցրեք: Թաթախեք սխտորի հատիկները շոկոլադով մասսայի մեջ և դրեք սառնարան սառելու:
3. Սխտորով պաղպաղակ
- 3 բաժակ կաթ,
- ½ ճաշի գդալ սխտոր,
- 1 բաժակ սերուցք,
- 2 ձվի դեղնուց,
- 1 և ½ բաժակ շաքարավազ,
- 1 պտղունց վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայի մեջ խառնեք կաթը, վանիլինը, սխտորը, եռացրեք և թողեք սառչի: Մեկ այլ ամանի մեջ խառնեք շաքարավազը, ցերուցքը, ձվի դեղնուցները, ավելացրեք սառը կաթը, անընդհատ խառնեք /ժամանակ առ ժամանակ գոլացնելով/ այքան ժամանակ մինչև զանգվածը պնդանա: Թողեք զանգվածը հանգստանա 10-15 րոպե: Եվ վերջում դրեք այն ցառցարան, թողեք մեկ գիշեր: Առավոտյան – բարի ախորժակ:
Տեսնում եք այս երեք բաղադրատոմսերն էլ ոչ սովորական են և կթվա, թե համեղ չեն, սակայն, բայց և այնպես, արժի պատրաստել և փորձել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bestinfo.Am-ը