Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու — 2 հատ
- շաքարավազ — 90 գր
- ալյուր — 75 գր
- Սուֆլեի համար՝
- ագար-ագար — 8 գր
- ջուր — 40 մլ
- շաքարավազ — 300 գր
- կարագ — 200 գր (սենյակային ջերմաստիճանի)
- խտացրած կաթ — 100 գր
- շոկոլադ սև — 70 գր (հալեցրած)
- կակաո — 2 ճ/գդ
- ձու — 2 հատ (սպիտակուց)
- Վրան ձևավորելու համար
- շոկոլադ սպիտակ — 100 գր
- շոկոլադ կաթնային — 100 գր (հալեցրած)
Պատրաստման եղանակ
- Ագար-ագարը ջրի մեջ թրջում ենք և մի կողմ դնում։
Պատրաստում ենք բիսկվիթը։ Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնում ենք։ Սպիտակուցները շաքարավազի կեսի հետ խառնում ենք մինչև թեթևակի փրփուր ստանանք։
- Դեղնուցները առանձին տարայի մեջ հարում ենք շաքարավազի մյուս մասի հետ` մինչև սպիտակ փքուն զանգված ստանանք։
- Դեղնուցներն ու սպիտակուցները զգուշորեն խառնում ենք։ Ավելացնում ենք մաղած ալյուրը և թեթև օդեղեն խմոր ենք պատրաստում։
- Տեղափոխում ենք ձևամանի մեջ և տեղափոխում մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Մոտ 20 րոպե թխում ենք` մինչև լուցկու հատիկը չոր դուրս գա խմորեղենի միջից։ Ձևամանից հանում ենք և 2 շերտի բաժանում։ Եզրերը զգուշորեն հավասարեցնում ենք` շերտերի տրամագիծը ձևամանի տրամագծից փոքր է ստացվելու։
- Պատրաստում ենք սուֆլեն։ Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը խտացրած կաթի հետ հարում ենք մինչև կրեմանման միասեռ զանգված ստանանք։
- Ավելացնում ենք հալեցրած շոկոլադն ու կակաոն և նորից հարում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
- Ագար-ագարով կաթսան դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա։ Հասցնում ենք եռման աստիճանի (պետք է ագար-ագարը լուծվի) և 1 րոպե ևս եփում։ Ավելացնում ենք ամբողջ շաքարավազն ու խառնելով եփում` մինչև 110 աստիճան: Չափում ենք խոհանոցային ջերմաչափով:
- Կրակի վրայից վերցնում ենք և թողնում ենք մի քիչ սառչի։
Սպիտակուցները հարում ենք մինչև փրփրեն և հարելու ընթացքում բարակ շիթով ագար-ագարի օշարակն ենք ավելացնում։ Արդյունքում պինդ մերենգայի նման զանգված ենք ստանալու։
- Ավելացնում ենք շոկոլադային կարագով կրեմը և դանդաղ արագության վրա հարում ենք` մինչև միասեռ զանգված ստանանք։ Հանվող ձևամանի տակը յուղաթուղթ ենք դնում և վրան դնում առաջին շերտը` վրայից սուֆլեն լցնում։
- Ծածկում ենք երկրորդ շերտով և սեղմում ենք։
- Դնում ենք սառնարանը, որ սուֆլեն սառչի` մոտ 1 ժամով։
Սպիտակ շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք։ Այնուհետև պատում ենք տորթը սպիտակ շոկոլադով և հալեցրած կաթնային շոկոլադով սարդոստայն ենք նկարում վրան։ 10-15 րոպեով սառնարանի մեջ ենք դնում, որ շոկոլադը սառչի։ Սառնարանից հանում ենք, տեղափոխում ամանի մեջ և մատուցում։
Սիրված թռչնի կաթի բաղադրատոմս ՝ այլընտրանքային մոտեցմամբ:
Նշենք, որ նշված բաղադրիչներով 20-21 սմ տորթ է ստացվում։ Թռչնի կաթ տորթի քաղցրությունը պակասեցնելու համար կարելի է ելակով մատուցել 🙂
Աղբյուր՝ Cooks.am