Բաղադրիչներ
- Շերտերի համար՝
- կիտրոն — 1 հատ
- ալյուր — 640 գր
- շաքարավազ — 200 գր
- կարագ — 200 գր
- փխրեցուցիչ — 18 գր
- ձու — 3 հատ
- Կրեմի համար՝
- ջուր — 400 մլ
- օսլա (крахмал) — 3 ճ/գդ
- կարագ — 300 գր
- ձվի դեղնուց — 2 հատ
- կիտրոն — 2 հատ
- շաքարավազ — 400 գր
- Զարդարելու համար՝
- շոկոլադ սև — 25 գր
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք շերտերը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք, ավելացնում ենք ձվերը, կիտրոնի կեղևն ու լավ հարում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը:
- Ձեռքերով խմոր ենք հունցում, ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Խմորները գրտնակում ենք, և 6 շրջաններ ձևավորում: Այնուհետև շուրաքանչյուր շերտ դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 12-15 րոպե:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Շաքարավազն ու ջուրը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը հալչի: Մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցները, կիտրոնի հյութը, կեղևն ու օսլան և լցնում շաքարավազով զանգվածի մեջ և 2 րոպե եռացնում:
Կարագը լավ հարում ենք և կամաց-կամաց լցնում կրեմի մեջ: Կրեմը լավ հարում ենք:
- Շերտերին կրեմ ենք քսում, դնում իրար վրա, ինչից հետո էլ կրեմապատում ենք ողջ տորթը:
- Այնուհետև տորթը զարդարում ենք շերտերի փշրանքներով և վրան շոկոլադ քերում:
- Արդյունքում ստացանք համեղ տորթ :
Կիտրոնով համեղ տորթ , որը շատ հաճելի է վայելել սառը վիճակում 🙂
Աղբյուր՝ Cooks.am