Bestinfo.Am-ը ներկայացնում է՝
Երբ մենք սուպերմարկետում կարագ ենք գնում, ձգտում ենք ուշադրություն դարձնել բաղադրությանը։ Արտադրողների մեծ մասը մեզ հավատացնում է, որ հենց իրենց արտադրանքն է ամենաորակյալը շուկայում, բայց ցավոք, բաղադրության մեջ մի բան են գրում, իսկ կարագի մեջ լցնում տուփին չնշված այլ նյութեր ևս։
Բնական կարագի փնտրտուքներով՝ տանտիրուհիների մեծ մասը ձգտում է այն գնել շուկայի տատիկներից, բայց ինչպե՞ս ստուգել՝ ձեզ հատկապես ինչ են վաճառում։ Ուզում ենք ձեզ պատմել, թե ինչ ձևով կարելի է ստուգել կարագի իսկությունը։
- Նայեք բաղադրությանը․ պետք է պարունակի միայն 2 բաղադրամաս՝ կաթ և սերուցք:
- Եթե տուփին ոչ մի տեղ գրված չէ «կարագ» բառը, դա կարող է լինել մարգարին կամ սփրեդ։
- Իսկական կարագը կարելի է տարբերել նաև գնով․կովի կաթով կարագը նշանակալիորեն թանկ է փոխարինիչներից։
- Կարագի գույնը չպետք է շատ դեղին կամ շատ սպիտակ լինի։
- Բնական կարագը փաթեթին կամ դանակին չի կպչի․ այն շոշափելիս բավականին պինդ է։
- Ստուգեք պահպանման ժամկետը․ եթե կարագը պատրաստված է իսկական կաթից, ժամկետը չպետք է գերազանցի 10 օրը։ Եթե մետաղյա տարայով է, պահպանման ժամկետը 3 ամիսը չպետք է գերազանցի։
- Երբ բնական կարագն սկսում է հալվել, հավասարաչափ է հալվում, կարագի մակերևույթին չպետք է կաթիլներ հայտնվեն։ Դրանք լինում են միայն մարգարինի վրա։
- Իսկական սերուցքային կարագը մարգարինից ուշ է փափկում։
- Եթե կարագը բարձրորակ սերուցքից է սարքված, պինդ և հարթ կլինի, իսկ կտրած տեղում կարելի է մի փոքր փայլ նկատել։
- Շատ կարևոր է, որ կարագը չփշրվի սառնարանից հանելուց հետո։ Այն պետք է հացին քսվի խիտ, միասեռ շերտով։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bestinfo.Am-ը