Տնական անարատ պանիր, այլևս խանութից պանիր չեմ գնում, ընդամենը 15 րոպե և երկու բաղադրիչ

Համեղ տնական պանիր պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է միայն խանութից գնված կաթ։ Պատրաստման գործընթացը 15 րոպեից ավելի չի տևի, այնուհետև ավելացրեք խմորիչը և թողեք աշխատանքային կտորը ամբողջ գիշեր և մինչև առավոտ պանիրը լիովին պատրաստ կլինի:

Մեզ անհրաժեշտ կլինի. կաթ — 5 լիտր, թարմ խմորիչ — 3թ գ.: Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կր ա կի վրա և հասցնել եռման աստիճանի։ Պահել 15 րոպե, ապա հանել ու լցնել բանկաների մեջ։ Սառեցրեք կաթը բանկաների մեջ մինչև 45 աստիճան: Առանձին ափսեի մեջ մի գդալ տաք կաթ ենք հավաքում և այնտեղ խմորիչ ավելացնում, խառնում։

Ստացված խառնուրդը հավասարաչափ տարածում ենք բանկաների մեջ։ Ծածկում ենք յուրաքանչյուր բանկա թղթե սրբիչով և ծածկում ենք կափարիչներով, դրանք պտտելու կարիք չկա: Թողնել մինչև առավոտ, և պանիրը պատրաստ է։ Նոր համ ստանալու համար դրան ավելացրեք ցանկացած համեմունք։