Բազուկով կվասը բու ժում է ամեն ինչ, մաքրում է լյ արդը, անո թները, աղ ի ները, հեռացնում է երի կամների քարերը, ինչո՞ւ գնել թանկարժեք դեղամիջոցներ, եթե կա օրգանիզմը մաքրելու այդքան էժան միջոց

Բազուկից պատրաստված կվասը մաքրում է օր գա նիզմը տոք սին ներից։ Եր իկամ ներն ազատվում են քարերից, աղի քները՝ փտած խմո րումներից, անո թները՝ խցա նումից, իսկ լյա րդը՝ ավելորդ ամեն ինչից։ Ինչո՞ւ գնել թանկարժեք դե ղամիջոցներ, եթե կա օր գա նիզմը մաքրելու այդքան էժան միջոց։ Բազուկի կվասի պատրաստման երկու հիմնական եղանակ կա՝ խմորիչով և առանց խմորիչի:

Խմորիչի մեթոդով կվասը պատրաստ կլինի մեկ-երկու օրից։ Սա նաև կարելի է օգտագործել որպես զովացուցիչ ըմպելիք: 1-ին եղանակ․ Բաղադրությունը․ — 500 գ ճակնդեղ, — 3 լիտր ջուր, — 50 գ տարեկանի հաց, — 10 գ խմորիչ, — 100 գ շաքարավազ, Հում ճակնդեղը լավ լվանալ, եղևազատել, բարակ շերտերով կտրել և չորացնել ջեռոցում: Այնուհետև լցնել մի փոքր քանակությամբ տաք ջուր

(այնպես, որ ջուրը ծածկի միայն ճակնդեղը) և եփել մինչև փափկի: Քամել արգանակը, ավելացնել մնացած եռացրած ջուրը (ստացված արգանակը պետք է հաճելիորեն տաք լինի), լցնել սև հացը, շաքարավազը, խմորիչը և թողնել 1-2 օր տաք տեղում՝ խմորման համար։ Այնուհետև քամեք կվասը և սառեցրեք: Շոգեխաշումից մնացած ճակնդեղը կարելի է օգտագործել այլ ուտեստներ պատրաստելու համար։

2-րդ եղանակ, Բաղադրությունը — 1 հատ բազուկ (մեծ) — 2 լիտր ջուր (եռացրած սառեցված) — 4 ճաշի գդալ շաքարավազ — 1 տարեկանի հաց Մաքրած ճակնդեղը մանր կտրատել, դնել ապակե տարայի մեջ, լցնել եռացրած ջուրը, ավելացնել շաքարավազը և տարեկանի հացը։ Բանկան փակել թանզիֆով և թողնել 3 օր խմորվի։ Դրանից հետո քամեք կվասը, լցրեք շշերի մեջ, խցանվ փակեք և սառչեցրեք։