Դդմի հյութը՝ կիտրոնով և նարնջով. անչափ համեղ և օգտակար այս հյութը պահածոյացնում եմ, սակայն մինչև ձմեռ վերջացած է լինում

Բաղադրիչներ

  • 1 միջին չափի դդում
  • 200-300 գ շաքարավազ
  • 2 կիտրոն
  • 2 նարինջ

Պատրաստումը

  • Դդումը մաքրել և կտրտել ոչ մեծ կտորներով՝ յուրաքանչյուրը 2-4 սմ:
  • Լցնել ամբողջը կաթսայի մեջ և վրան այնքան ջուր լցնել, որ հասնի դդմի մակարդակին:
  • Կաթսան դնել կրակին, եռալուց հետո եփել 5-10 րոպե, որից հետո թողնել, որ մի փոքր հովանա:
  • Անցկացնել պտղամիսը մաղով կամ բլենդերով դարձնել միատարր զանգված:
  • Հյութը կրկին լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, նարնջի և կիտրոնի հյութ:
  • Հասցնել հյութը եռման աստիճանի և եփել 5 րոպե: Այնուհետև լցնել 2-3 լիտր տարողությամբ բանկաների մեջ և փակել:

Բարի ախորժակ:

Աղբյուր