Այս մթերքն ամենից հաճախ կարող է դառնալ քաղցկեղի առաջացման պատճառ

Լիդս համալսարանի գիտնականներն ուսումնասիրություն են անցկացրել, որը տևել է 17 տարի: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե որ մթերքը կարող է քաղցկեղի առաջացման պատճառ դառնալ: Մասնակցում էին 30 հազար կանայք՝ 35-39 տարեկան:

Առանձնացվել է կանանց 4 խումբ՝

1. նրանք, ովքեր օգտագործում էին կարմիր միս, ձուկ և թռչնամիս շաբաթվա մեջ մեկ անգամ,

2. նրանք, ովքեր ուտում էին ձուկ շաբաթվա մեջ մեկ անգամ,

3. նրանք, ովքեր շաբաթվա մեջ երկու անգամ ուտում էին ձուկ և թռչնամիս,

4. նրանք, ովքեր միայն կարմիր միս են ուտում՝ բացառելով ձուկն ու թռչնամիսը:

Այս մթերքն ամենից հախաճ կարող է դառնալ քաղցկեղի առաջացման պատճառ

Լիդս համալսարանի գիտնականները ուսումնասիրություն են անց կացրել, որը տևել է 17 տարի: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե որ մթերքը կարող է պատճառ դառնալ քաղցկեղի առաջացման:
Մասնակցում էին 30 հազար կանայք՝ 35-39 տարեկան: Առանձնացվել էին կանանց 4 խումբ՝ 1.նրանք, ովքեր օգտագործում էին կարմիր միս, ձուկ և թռչնամիս շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 2.նրանք, ովքեր ուտում էին ձուկ շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 3. նրանք, ովքեր շաբաթվա մեջ երկու անգամ ուտում էին ձուկ և թռչնամիս, 4 նրանք, ովքեր միայն կարմիր միս են ուտում՝ բացառելով ձուկն ու թռչնամիսը:

Հետազոտություններից հետո պարզվեց, որ հիմնականում քաղցկեղով հիվանդանում են ավելի հաճախ 4-րդ խմբի տեսակի կանայք:»>Հետազոտություններից հետո պարզվեց, որ քաղցկեղով հիվանդանում են հիմնականում 4-րդ խմբի կանայք: Այս մթերքն ամենից հախաճ կարող է դառնալ քաղցկեղի առաջացման պատճառ

Լիդս համալսարանի գիտնականները ուսումնասիրություն են անց կացրել, որը տևել է 17 տարի: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե որ մթերքը կարող է պատճառ դառնալ քաղցկեղի առաջացման:
Մասնակցում էին 30 հազար կանայք՝ 35-39 տարեկան: Առանձնացվել էին կանանց 4 խումբ՝ 1.նրանք, ովքեր օգտագործում էին կարմիր միս, ձուկ և թռչնամիս շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 2.նրանք, ովքեր ուտում էին ձուկ շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 3. նրանք, ովքեր շաբաթվա մեջ երկու անգամ ուտում էին ձուկ և թռչնամիս, 4 նրանք, ովքեր միայն կարմիր միս են ուտում՝ բացառելով ձուկն ու թռչնամիսը:

Հետազոտություններից հետո պարզվեց, որ հիմնականում քաղցկեղով հիվանդանում են ավելի հաճախ 4-րդ խմբի տեսակի կանայք: Այս մթերքն ամենից հախաճ կարող է դառնալ քաղցկեղի առաջացման պատճառ

Լիդս համալսարանի գիտնականները ուսումնասիրություն են անց կացրել, որը տևել է 17 տարի: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե որ մթերքը կարող է պատճառ դառնալ քաղցկեղի առաջացման:

Մասնակցում էին 30 հազար կանայք՝ 35-39 տարեկան: Առանձնացվել էին կանանց 4 խումբ՝ 1.նրանք, ովքեր օգտագործում էին կարմիր միս, ձուկ և թռչնամիս շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 2.նրանք, ովքեր ուտում էին ձուկ շաբաթվա մեջ մեկ անգամ, 3. նրանք, ովքեր շաբաթվա մեջ երկու անգամ ուտում էին ձուկ և թռչնամիս, 4 նրանք, ովքեր միայն կարմիր միս են ուտում՝ բացառելով ձուկն ու թռչնամիսը:

Հետազոտություններից հետո պարզվեց, որ հիմնականում քաղցկեղով հիվանդանում են ավելի հաճախ 4-րդ խմբի տեսակի կանայք:

Աղբյուր