Պարանոցի հատվածում աղային կուտակումները կոչում են օստեոխոնդրոզ: Քանի որ ողնաշարի պարանոցային հատվածն ամբողջ օրգանիզմի համար շատ կարևոր հատված է, ապա այս ոլորտում խախտումները հանգեցնում են ամբողջ մարմնի լուրջ խանգարումների:
Պարանոցի հատվածով միասին անցնում են պարանոցի, դեմքի, գանգի հյուսվածքները սնուցող անոթներն ու նյարդերը, իսկ նյարդային վերջույթների սեղմման հետևանքով առաջանում են գլխացավեր, մկանային թուլություն և արագ հոգնածություն:
Ձեզ հարկավոր կլինի
— կարտոֆիլ
— մեղր
— սոճու յուղ
- Պարանոցի հատվածի համար պատրաստեք կոմպրես:
- Վերցրեք մանր քերիչով անցկացրած հում կարտոֆիլը և խառնեք մեղրի հետ 1:1 հարաբերակցությամբ:
- Պատրաստի զանգվածից դրեք կոմպրես պարանոցի հատվածի և ուսային գոտու վրա:
- Վրան դրեք կոմպրեսի թուղթ և տաքացնելով ֆիքսեք վիրակապի միջոցով:
- Կոմպրեսը հարկավոր է թողնել 2 ժամ:
- Կոմպրեսը հանելուց հետո այդ հատվածը տրորեք չոր, տաք անձեռոցիկով ու վրան քսեք եղևնու յուղ: Բուժման կուրսը 7-ից 10 պրոցեդուրա է:
Զգուշացում. այս մեթոդի կիրառումից առաջ նախապես խորհրդակցեք բժկի հետ: