Հիպոթիրոիզմը հիվանդություն է, որն առաջանում է վահանաձև գեղձի հորմոնների անբավարարության արդյունքում։ Վահանաձև գեղձի դիսֆունկցիայից աշխարհում տառապում են միլիոնավոր մարդիկ։ Հիպոթիրոիզմը դանդաղեցնում է նյութափոխանակությունը և խանգարում օրգանիզմի փոփոխությունների գործընթացները։
Այս հիվանդության արդյունքում առաջանում են մի շարք առողջական խնդիրներ․
— քրոնիկ հոգնածություն
— քաշի ավելացում
— փորկապություն,
— նյութափոխանակության խանգարում,
— խոսելու և շարժման ունակությունների վատացում,
— նյարդայնություն,
— ցածր լիբիդո,
— մրսածության զգացողություն,
— խոլեստերինի մակարդակի բարձրացում,
— այտուցվածություն։
Կանայք վահանաձև գեղձի խնդիրներով տառապում են 10 անգամ ավելի շատ, քան տղամարդիկ, հատկապես 35 տարեկանից հետո։ Այդ խնդիրների բուժումը համարվում է բարդ գործընթաց և ունենում բազմաթիվ այլ բացասական ազդեցություններ։
Բոլոր նրանց համար, ովքեր ունեն խնդիրներ վահանաձև գեղձի հետ կապված և յոդի պակաս, մենք առաջարկում ենք մի միջոց, որը հիմնված է կանաչ հունական ընկույզի վրա։
Այս խառնուրդը պատրաստելու համար հարկավոր է կանաչ հունական ընկույզներ, որոնք հավաքել են մայիսի 20-ից մինչև հունիսի 15-ն ընկած հատվածը։ Այդ ընթացքի ընկույզները պարունակում են մեծ քանակությամբ C վիտամիններ, յոդ և ցինկ։ Պետք է հավաքել կանաչ ընկույզներն առանց շագանակագույն հետքերի և այնպիսիները, որոնք վնասված չեն։
Ընկույզի հասունությունը կարող եք ստուգել ասեղի օգնությամբ։ Եթե ասեղը հեշտությամբ անցնում է ընկույզի միջով և ծակած տեղից սկսում է հյութ հոսել, ուրեմն՝ պտուղը կարելի է հավաքել։ Այդպիսի ընկույզները հեշտ է կտրել դանակով։
Հունական ընկույզները հարուստ են վիտամիններով, հանքանյութերով, եթերային յուղով, օրգանիկ թթուներով և յոդով։ Իզուր չէ, որ այս պտղի երկրորդ անունը «թագավորական ընկույզ» է։ Պարզվում է՝ կանաչ ընկույզը՝ մեղրով, ունի երիտասարդացնող ազդեցություն ամբողջ օրգանիզմի վրա։ Այն օգտագործվում է արյունը մաքրելու նպատակով, ինչպես նաև լավ հակաբորբոքիչ է և պայքարում է ուռուցքների դեմ։
Ինչպես պատրաստել այդ միջոցը։ Ձեզ հարկավոր է՝
- 1 կգ կանաչ հունական ընկույզ,
- 1 կգ բնական մեղր,
- ապակե տարա
Պատրաստման եղանակը՝
1․ Լավ լվացեք ընկույզը և կտրտեք այն ոչ մեծ կտորների։
2․ Դրեք ընկույզները ապակե տարայի մեջ և վրան մեղր լցրեք։ Եթե մեղրը շաքարակալել է, պահեք այն գոլորշու վրա, որպեսզի այն հալվի։ Ընկույզը պետք է լինի ամբողջովին ծածկված մեղրով։ Մեղրի ազդեցության տակ ընկույզն ինտենսիվ սկսում է բաց թողնել իր հյութը։
3․ Փակեք այն կափարիչով և դրեք մութ վայրում 1 ամիս։ Ժամանակ առ ժամանակ անհրաժեշտ է խառնել այն։
4․ Հեռացրեք ընկույզները և քամեք հյութը։
Ստացված հեղուկը կարելի է ընդունել օրվա մեջ 3 անգամ, 1թ/գ, սնունդ օգտագործելուց առաջ։ Կանաչ ընկույզի մեղրով թուրմը՝
— ամրացնում է իմունիտետը,
— բարելավվում է հիշողությունը,
— բարձրացնում է աշխատունակության մակարդակը,
— կիրառվում է սակավարյունության, թուլության և հիպոթիրոիզմի ժամանակ։