24 մթերք, որոնք նպաստում են փորի հատվածի ճարպերի այրմանը, նիհարելուն և ցանկալի քաշն ընդմիշտ պահպանելուն

Ներկայացնում ենք 24 մթերք, որոնք առավել օգտակար են նիհարելու համար:

Ավոկադո: Կես թարմ ավոկադոյի օգտագործումը մի քանի ժամում ուտելու ցանկությունը նվազեցնում է 40%-ով:

Լոբի և հատիկեղեն: Կարգավորում են շաքարի մակարդակն արյան մեջ:

Հապալաս: Հարուստ է հակաօքսիդանտներով, բջջանյութով, К, С, А վիտամիններով, պարունակում է քիչ շաքար և կալորիաներ: Ապահովում է հագեցածություն և դանդաղեցնում է շաքարի կլանումը:

Տանձ և խնձոր: Հարուստ են բջջանյութով, շատ քիչ կալորիաներ են պարունակում:Գրեյպֆրուտ: Ճարպ այրողներից ամենահզորն  է:

Ամբողջական հատիկեղեն; Կենտրոնացեք հնդկաձավարի, ամբողջական վարսակի, վայրի բրնձի, շագանակագույն բրնձի, գարու վրա:

Սաղմոն: Պարունակում է շատ սննդանյութեր, այդ թվում՝ օմեգա-3 ճարպային թթուներ, որոնք ուժեղացնում են ուղեղի աշխատանքը և լավացնում են տրամադրությունը:

Խաղող: Կանխում է ճարպակալումը, բորբոքումը և մարսողական հիվանդությունները:

Քաղցր կարտոֆիլ: Պահպանում է աչքերի, սրտի և մարսողական համակարգի առողջ գործառույթը:

Կանաչ թեյ: Այրում է ավելորդ ճարպը:

Նուռ: Պարունակում է վիտամիններ C, K, ֆոլատ, կալիում, մանրաթելեր: Լավացնում է արյան շրջանառությունը և վարժությունների արդյունավետությունըՁու: Կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակը:

Ապուր: Օգտակար ապուրը շատ լավ սնունդ է: Սակայն պանրով կամ կրեմի հիմքվ ապուրներից պետք է խուսափեք:

Կանաչի: Տերևավոր կանաչին հագեցածության զգացում է ապահովում և օգնում է նիհարել: Շատ օգտագործեք հազար, սպանախ, կաղամբ:

Խնձորի քացախ: Կարելի է բացել ջրով կամ ավելացնել աղցանին: Կանխում է ճարպի կուտակումը:

Ընկուզեղեն: Շատ կերեք նուշ, պիստակ, խուսափեք պեկան ընկույզից և ավստրալական ընկույզից:

Անյուղ տավարի միս: Օգնում է նիհարել:

Հավի կրծքամիս: Ճնշում է ախորժակը և օգնում է մարսողությանը:

Սովորական հունական յոգուրտ: Ընտրեք սովորական անգույն և չքաղցրացված յոգուրտ:

Կոկոսի յուղ: Կարգավորում է խոլեստերինի մակարդական արյան մեջ, ուժեղացնում է ուղեղի աշխատանքը, պայքարում է էպիլեպսիայի նոպաների դեմ։

Չիա սերմեր: Հարուստ են սպիտակուցով, օմեգա-3 ճարպային թթուներով, ֆոսֆորով, մագնեզիումով, կալցիումով:

Խաչածաղկավոր բանջարեղեն: Կաղամբը, բրոկոլին, բողկը, կանաչ կակաոն, կոտեմը, մանանեխը, շաղգամը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ С, А, ֆոլաթթու, կարոտինոդիներ, բջջանյութ, ունեն ճարպի և կալորիաների ցածր պարունակություն:

Դարչին: Հանգստացնում է բորբոքումը, կանխում է ազատ ռադիկալներից վնասումը: Դարչինի պարբերական օգտագործումը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, գլյուկոզայի մակարդական արյան մեջ, ավելացնում է մկանային զանգվածը:Կարմիր պղպեղ: Չիլի պղպեղը ճնշում է ախորժակը և այրում ճարպը:

Աղբյուր