Ինչպե՞ս տարբերել բնական մեղրը կեղծից

1. Իսկական մեղրը շաքարակալում է ներքևից, այլ ոչ թե վերևից։

2. Իսկական մեղրի կաթիլը, դիպչելով դաստակին չի տարածվում հոսելով այլ կողմ։

3. Եթե շշի մեջ լցված մեղրը շրջեք գլխի վայր, ապա պետք է երկու պղպջակ դուրս գա։ Սկզբից առաջինը մեծ, այնուհետև փոքրը։

Եթե շրջեք ոչ թե շիշը, այլ ապակե տարայով մեղրը (մեկ կամ երեք լիտրանոց), ապա օդային պղպջակը պետք է մեկը լինի։  Եթե լինեն ևս մի քանի փոքր պղպջակներ, ապա մեղրը բնական չէ։

4. Բարակ հոսք (ստուգումը «բարակ թելի վրա») բնական մեղրի ժամանակ չի կտրվում, անգամ շատ բարակ հոսքի դեպքում։

5. Եթե ափսեի մեջ լցնենք մի փոքր մեղր, իսկ վերևից սառը ջրի շերտ, այնուհետև խառնենք, ապա բնական մեղրը պետք է ձևավորի բջիջ («կենսաբանական հիշողություն»):

6. Մեղրը թղթի վրա չի ներծծվում, եթե թուղթը ներքևից վառենք։

Իսկ եթե մեղրը շաքարակալում է, այն կարելի է զգուշորեն լուծել ջրային գոլորշու շնորհիվ։ Իսկ եթե լուծվող մեղրի մեջ դուք գտնեք մոմի կտորներ, ապա մեղրը բնական է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ ԻՆՖՈ ՀԱՅ