Բրիտանացի մի խումբ գիտաշխատողներ համոզված են, որ սառնարանի դռան վրայի դարակը իրականում ամենավատ տեղն է՝ հավկիթները պահելու համար: Նրանք գտնում են, որ հավկիթները պահելու համար ամենաճիշտ տեղը սառնարանի մեջտեղի հատվածն է, քանի որ այդ մասում ջերմաստիճանը կայուն է:
Գիտաշխատողները տնային տնտեսուհիներին խորհուրդ են տալիս ոչ միայն փոխել հավկիթների տեղը, այլև դրանք պահել հատուկ տուփերի մեջ, որպեսզի հավկիթների վրա չազդի ջեմաստիճանի տատանումը, որն առաջանում է սառնարանի դուռը բացելու և փակելու ժամանակ:
Բացի այդ, հավկիթները հարկավոր է հեռու դնել սուր հոտ ունեցող այլ մթերքներից, որպեսզի հոտը չփոխանցվի:
Աղբյուր՝ Life.Ponarama.am