Կան սննդամթերքի տեսակներ, որոնք մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս լվանալ, քանի որ այդ կերպ բակտերիաներն էլ ավելի կտարածվեն:
Առաջին հերթին ոչ մի դեպքում խորհուրդ չի տրվում լվանալ հավի միսը: Բանն այն է, որ հում վիճակում այն պարունակում է սալմոնելլա և այլ բակտերիաներ, իսկ լվանալիս դրանք հայտնվում են լվացարանի մեջ և ձեռքերի վրա: Նույնը վերաբերում է նաև տավարի մսին, ուստի հավի միսն ու տավարի միսը պարզապես հարկավոր է անմիջապես ջերմային մշակման ենթարկել
Շատերը հավկիթ գնելիս անմիջապես լվանում են դրանք, սակայն այս սովորությունը նույնպես կարող է վտանգավոր լինել: Սովորաբար մինչ խանութներում հայտնվելը հավկիթները մշակվում են հատուկ նյութով, որը բակտերիաներին թույլ չի տալիս բազմանալ, սակայն լվանալու դեպքում այդ նյութը մաքրվում է և բակտերիաները սկսում են շատ արագ բազմանալ:
Բացի այդ, սնկերը նույնպես խորհուրդ չի տրվում երկար ժամանակ պահել ջրում, քանի որ դրանք կլանում են ջուրը, ինչի հետևանքով ուտեստի համն ավելի վատն է լինում: Մասնագետները խուրհուրդ են տալիս հանարավորինս արագ լվանալ սնկերը և չորացնել դրանք սրբիչով: