10 հավաստի պատճառ՝ ամեն օր սմբուկ ուտելու համար

Սմբուկը շատ վիտամիններ և հանքանյութեր է պարունակում, այն նպաստում է հակաօքսիդանտ ակտիվության մակարդակի բարձրացմանը, լավացնում է առողջությունը:

Ներկայացնում ենք 10 հիմնական պատճառ՝ ինչու պետք է սմբուկը ներառեք սննդակարգում:

1. Գլխուղեղի բջիջների ամրացում

Սմբուկը և դրա կեղևը նասունին են պարունակում, ինչը հզոր հակաօքսիդանտ է, որն ակտիվորեն գտնում և ոչնչացնում է ազատ ռադիկալնրը, որոնք վտանգավոր են ուղեղի բջիջների համար:

2. Սրտի առողջության լավացում

Սմբուկի հյութը զգալիրոեն նվազեցնում է խոլեստերինի մաարդակը զարկերակների պատերին և աորտաներում, արյունատար անոթների պատերի համար ևս օգտակար է:

3. Արդյունավետ օգնություն քաշի նվազեցման գործում

Որոշ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս ուտելու ամեն անգամի ընթացքում 1 բաժակ սմբուկի հյութ օգտագործել, այդ դեպքում մարմինը չի կլանի սննդի ճարպերը:

4. Արյան ճնշման իջեցում

Վերջերս կատարված կլինիկական հետազոտությունը սմբուկի մեջ անտոցիանինի առկայությունը կապում է արյան ճնշման իջեցման հետ:

5. Ազատ ռադիկալների էլիտար «որսորդ» է

Սմբուկը մեծ քանակությամբ քլորոգենային թթու է պարունակում, որը ազատ ռադիկալների լավագույն կլանիչներից է:

6. Ընդամենը 35 կալորիա

Ցածր կալորիականությունը և բջջանյութի բարձր պարունակությունը սմբուկը դարձնում են նիհարելու դիետայի համար իդեալական թեկնածու:

7. Օքսիդատիվ սթրեսի նվազում

Այս դեպքում ևս սմբուկը շատ օգտակար է:

8. Արյան մեջ շաքարի բարձր պարունակության դեմ պայքար

Այս հարցում սմբուկը կարող է գերազանցել նույնիսկ ամբողջական հատիկեղենին:

9. Շատ համեղ, օգտակար ուտեստներ

Սմբուկով անհավանական ուտեստներ կան, այդ թվում՝ սմբուկը և տապակած կարմիր պղպեղը:

10. Վերջնական հակաքաղցկեղային միջոց

Որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ սմբուկով քսուքները կարող են օգնել նվազեցնել և վերացնել կարցինոմաները: Այդ ուռուցքներն ընդմիշտ վերանում են:

Աղբյուր՝ BlogNews.am