Ես բրինձը մի քանի օր թողեցի սառնարանում Այն, ինչ տեսա, անհանգստացրեց ինձ

Bestinfo.am-ը ներկայացնում է՝

Չինաստանը տարեկան 1,4 միլիոն տոննա բրինձ է արտադրում արտահանման համար, ինչը նրան այս մթերքի ամենախոշոր արտահանողն է դարձնում աշխարհում։ Սակայն օրերս կորեական հրատակություններից մեկի զեկուցումը ցնցեց բոլորին․ «Չինական բրինձը վտանգավոր է առողջության համար և պատրաստված է պլաստիկից»։

Բրնձի աճեցում

Կորեացիները պնդում են, որ չինական բրնձի մի մասը պատրաստված է կարտոֆիլի օսլայից և պլաստիկից, որոնք եփելուց հետո բուրավետ մթերքի պատրանք են ստեղծում։

Բարեբախտաբար արհեստական բրինձը ջրի երես հանելը հեշտ է։

Bestinfo.am-ը կներկայացնի՝ ինչպես տարբերակել կեղծված մթերքը։

  1. Բրնձի որակը

2. Ջրային թեստ

Ջրով լի բաժակում մի գդալ բրինձ դրեք։ Օրգանական բրինձը միշտ մնում է հատակին, իսկ սինթետիկը վերև է ձգտում։

3. Ճզմեք բրնձի մի քանի հատիկ

Եթե բրինձը սպիտակ փոշու է վերածվում, օրգանական է։ Իսկ եթե դեղին բծեր են մնում, ուրեմն սինթետիկ նյութերից է պատրաստված։

4. Կրակի փորձություն

Փորձեք վառել բրնձի մի քանի հատիկ։ Եթե սկսում են վառվել, ոչ մի դեպքում մի օգտագործեք այդ կեղծված արտադրանքը։

Բորբոսի թեստ

Մի բուռ բրինձ եփեք և մի քանի օր թողեք պլաստիկե տարայում։ Բայց ոչ թե սառնարանում, այլ՝ արևոտ տեղ։ Եթե բրինձը բորբոսնել է, դա լավ նշան է։ Ուրեմն մթերքը բացարձակապես բնական է։

Նախքան մթերքը սեղանին դնելը արժե ստուգել դրա որակը։ Չէ՞ որ ընտանիքի առողջությունն անգին է։

 

 

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Bestinfo.am