Բաղադրիչներ
- Հիմքի համար՝
- թխվածքաբլիթ — 150-17 գր (շոկոլադե)
- կարագ — 70 գր
- Սուֆլեի համար՝
- ելակ — 300 գր
- յոգուրտ մրգային — 300 գր (ելակի)
- պանիր մասկարպոնե — 250 գր
- շաքարավազ — 100 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ — 200 մլ
- ժելատին — 2 թ/գդ
- կաթ — 100 մլ (5,2% յուղայնությամբ)
Պատրաստման եղանակ
- Թխվածքաբլիթները մանրացնում ենք և լցնում յուղաթղթապատ բացվող ձևամանի մեջ: Այնուհետև լցնում ենք հալեցրած կարագը, ձեռքերով խառնում և հարթեցնում: Զանգվածը տեղափոխում ենք սառցախցիկ:
- Պատրաստում ենք մուսսը: Կաթը եռացնում ենք, մեջը լցնում ժելատինն ու խառնում, մինչև ժալատինն ամբողջությամբ հալչի: Ելակը կտրատում ենք:
- Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք մասկարպոնեն, շաքարավազն ու յոգուրտը և հարում, մինչև ստանանք համասեռ զանգված և ավելացնում ենք ժելատինային խառնուրդը: Զանգվածը 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Սերուցքը լավ հարում ենք, ավելացնում ելակն ու զանգվածը լցնում յուգուրտային խառնուրդի մեջ: Սուֆլեն լցնում ենք հիմքի վրա և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
- Զարդարում ենք ըստ ճաշակի:
- Վայելում ենք:
Ելակով տորթ , որից անհնար է հրաժարվել 🙂