Պատրաստում ենք պիցցայի խմոր իտալական դասական բաղադրատոմսով. ուղղակի նրբություն, որ պատրաստվում է չտեսնված հեշտ և արագ

Ցանկանո՞ւմ եք համտեսել պիցցա իտալական դասական բաղադրատոմսով պատրաստված խմորով, զգալ իտալական համը, ապա այս պարզ բաղադրատոմսը գրի առեք, քանի որ սրանով նաև շատ հեշտ է խմորը պատրաստելը:

Բաղադրիչներ

  • 400 մլ կեֆիր
  • Ձու — 2 հատ
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 2,5 բաժակ ալյուր
  • 1/2 թ/գ սոդա
  • Մի փոքր քացախ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն հարեք պատառաքաղով, ապա ավելացրեք աղն ու շաքարավազը: Այնուհետև լցրեք կեֆիրը և նորից հարեք: Սոդան քացախի մեջ բացեք և ավելացրեք ստացված զանգվածի մեջ: Լավ խառնեք:

Մաղելով լցրեք ալյուրը և կրկին խառնեք: Ջեռոցի ամանի վրա յուղաթուղթ փռեք և կլոր գրտնակած խմորը դրեք վրան: Այնուհետև վրան լցրեք պիցցայի պահանջվող պարագաները և դրեք ջեռոցի մեջ, որ եփվի:

Բարի ախորժակ:

Նյութի աղբյուր՝ hayinfo.net