ՕՐՎԱ ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍԸ. Անչափ համեղ տորթ «Իրիս». Մատներդ էլ հետը կուտես

ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄԸ

ՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ

  1. Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցները առանձնացնում ենք, սպիտակուցները լավ հարում ենք և կամաց-կամաց ավելացնում շաքարավազը: Այնուհետև հատ առ հատ լցնում ենք դեղնուցներն ու հարում: Վերջում ավելացնում ենք ալյուրն ու խմոր հունցում: Այս ամենից հետո խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե:
    tort-iris-1
  2. Բիսկվիթը հավացնում ենք, հանում ձևամանից և 4-5 ժամով հանգիստ թողնում:
    tort-iris-1
  3. Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրն ու 2 ճ/գդ եփած խտացրած կաթը մարմանդ կրակին եռացնում ենք, ավելացնում կոնյակն ու խառնում: Բիսկվիթը երկու մասի ենք բաժանում և օշարակով տոգորում:
    tort-iris
  4. Պատրաստում ենք կրեմը: Սերուցքը լավ հարում ենք, կամաց-կամաց ավելացնում ենք եփած խտացրած կաթը:
    Առաջին շերտին կրեմ ենք քսում և դնում երկրորդ շերտը:
    tort-iris
  5. Վերջում կրեմապատում ենք ողջ տորթը:
    tort-iris
  6. Տորթը 2-3 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան և մատուցում:
    tort-iris

 

 

 

 

Աղբյուր