Սալորաչրով սրճային տորթ

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակ

  1. Պատրաստում ենք խմորը: 200 մլ եռման ջրի մեջ լցնում ենք սուրճը:
    Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը, աղն ու շաքարավազը և խառնում ենք:
    salorachrov-surchov-tort
  2. Ավելացնում ենք սրճային զանգվածը, դարչինը, մանրացրած կոճապղպեղն ու մեղրը և լավ խառնում ենք:
    salorachrov-surchov-tort
  3. Սալորաչիրը 2-3 մասի ենք բաժանում և լցնում խմորի մեջ:
    salorachrov-surchov-tort
  4. Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
    salorachrov-surchov-tort
  5. Շոկոլադը հալեցնում ենք և լցնում հավացած տորթի վրա: Ցանկության դեպքում զարդարում ենք սալորաչրերով:
    salorachrov-surchov-tort
  6. Ահա և վերջ:
    salorachrov-surchov-tort

 

Աղբյուր