Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր — 250 գր
- ջուր — 100 մլ
- սուրճ լուծվող — 3 ճ/գդ
- մեղր — 2 ճ/գդ
- շաքարավազ — 150 գր
- փխրեցուցիչ — 2 թ/գդ
- կոճապղպեղ (имбирь) — 0.5 թ/գդ
- դարչին — 0.5 թ/գդ
- աղ — 1 պտղունց
- չիր սալորի — 200 գր
- բուսայուղ — ըստ անհրաժեշտության
- Ինչպես նաև՝
- շոկոլադ սև — 100 գր
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը: 200 մլ եռման ջրի մեջ լցնում ենք սուրճը:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը, աղն ու շաքարավազը և խառնում ենք:
- Ավելացնում ենք սրճային զանգվածը, դարչինը, մանրացրած կոճապղպեղն ու մեղրը և լավ խառնում ենք:
- Սալորաչիրը 2-3 մասի ենք բաժանում և լցնում խմորի մեջ:
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
- Շոկոլադը հալեցնում ենք և լցնում հավացած տորթի վրա: Ցանկության դեպքում զարդարում ենք սալորաչրերով:
- Ահա և վերջ: