Բաղադրիչներ
- հավի ֆիլե — 450 գր
- պանիր հալված — 100 գր
- կաթ — 100 մլ
- կարագ — 50 գր
- հաց սպիտակ — 200 գր
- աղ — ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև — ըստ ճաշակի
- պաքսիմատ — 0.5 բաժակ
- սխտոր — 1 պճեղ
Պատրաստման եղանակ
- Հացը կտրատում ենք, վրան տաք կաթ լցնում և թողնում ենք, որ կտորները փափկեն:
- Հավի ֆիլեն և հացերն աղում ենք, վերջում աղում ենք նաև սխտորը: Ըստ ճաշակի աղ ու պղպեղ ենք ցանում:
- Ջեռոցը 175 աստիճան տաքացնում ենք: Ձեռքերը թրջում ենք, մսից շրջաններ ձևավորում և մեջը դնում ենք հալած պանիրը:
- Կոտլետներ ենք ձևավորում:
- Մի փոքր տափակեցնում ենք:
- Կոտլետները թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ և տապակում կարագի մեջ՝ յուրաքանչյուր կողմից 4 րոպե:
- Այնուհետև կոտլետները կրակից վերցնում ենք, դնում կարագապատ ձևամանի մեջ և 15 րոպեով տեղափոխում ջեռոց:
- Ահա և վերջ:
Կոտլետ , որը միանշանակ Ձեզ դուր կգա 🙂
Աղբյուր` Cooks.am