Բաղադրիչներ
- շոկոլադ սև — 100 գր
- կարագ — 120 գր
- շաքարավազ — 150 գր
- ձու — 4 հատ
- ալյուր — 150 գր
- փխրեցուցիչ — 1 թ/գդ
- կաթնաշոռ — 300 գր
- վանիլին — 1 պտղունց
- բալ — 300 գր
- աղ — 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակ
- Շոկոլադն ու կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք:
- Լավ հարում ենք 2 ձվերն ու 50 գր շաքարավազը և աղ ու վանիլին ենք ավելացնում:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Կաթնաշոռը, մնացած շաքարավազն ու 2 ձվերը լավ հարում ենք:
- Ձվային զանգվածի մեջ ավելացնում ենք շոկոլադով զանգվածը, լցնում ալյուրն ու փխրեցուցիչն ու խմոր պատրաստում:
- Յուղաթղթապատ ձևամանը կարագապատում ենք, լցնում խմորը, կրեմը և բալը: Այս հերթականությամբ լցնում ենք բաղադրիչները, մինչև վերջանան:
- Թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե:
- Ահա և վերջ:
Աղբյուր` Cooks.am