Բաղադրիչներ
- միս տավարի — 2 կտոր
- աղ — 1/2թ/գդ
- պղպեղ սև — 2թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Միսը նախապես հանեք սառնարանից և թողեք սենյակային ջերմաստիճանում 30րոպե:
- Միսը համեմեք աղով, ապա կողքերի մասին քսեք աղացած պղպեղը:
- Կրակի վրա լավ տաքացրեք գրիլ-թավան, ապա վրան դրեք մսի կտորը:
- Տապակեք 2 կողմից լավ ուժեղ կրակի վրա:
- Իսկ հիմա ամենակարևորը: Գոյություն ունի սթեյքի պատրաստման 4 աստիճան՝ կախված Ձեր համային նախընտրություններից:
1.Սթեյք «արյունով»- պատրաստման ժամանակը՝ 18-20րոպե,
2.Սթեյք «միջին տապակման»- պատրաստման ժամանակը՝ 20-22րոպե,
3.Սթեյք «բավարար տապակման»- պատրաստման ժամանակը՝ 20-24րոպե,
4.Սթեյք «լավ տապակված»- պատրաստման ժամանակը՝ 22-26րոպե:
Տապակելու ժամանակահատվածը որոշված է 300գր քաշով և միջին հաստության մսի կտորի համար:
Միսը պետք է տապակել 2 կողմից հավասարաչափ՝ պարբերաբար շրջելով այն:
Մատուցելուց առաջ սթեյք “Ռիբայ”-ը պետք է մի փոքր հանգստանա: Այդ դեպքում այն ավելի հյութեղ կլինի:
——
Ի դեպ՝
Սթեյքի այս տեսակի անվանումը եկել է այստեղ օգտագործվող տավարի մսի կտորի անվանումից՝ “ribeye” (rib`կողոսկր, որտեղից որ վերցվում է միսը և “eye”՝ աչք՝ համապատասխան կտրված մսի ձևին):
Աղբյուր՝ Cooks.am