Բաղադրիչներ
- Բիսկվիթների համար՝
- բանան — 2 հատ
- ալյուր — 2 ճ/գդ
- ձու — 2 հատ
- կարագ — 150 գր
- թթվասեր — 3 ճ/գդ
- շաքարավազ — 200 գր
- սոդա — 1/4 թ/գդ
- վանիլին — 0.5 թ/գդ
- շոկոլադ սև — 100 գր
- Կրեմի համար՝
- շոկոլադ սև — 150 գր
- վանիլին — 1 պտղունց
- շաքարավազ — 50 գր
- կակաո — 2 ճ/գդ
- ալյուր — 2 ճ/գդ
- ձու — 1 հատ
- կաթ — 250 մլ
- կարագ — 200 գր
- Զարդարելու համար՝
- բանան — 2 հատ
- կակաո — ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթները: Բանանը հարում ենք թթվասերի ու վանիլինի հետ և խյուսի ենք վերածում:
- Մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք կարագն ու շաքարավազը և հատ առ հառ ավելացնում ձվերը: Լցնում ենք ալյուրի կեսն ու սոդան և լավ խառնում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք բանանի խյուսը խառնում և ըստ անհրաժեշտության ալյուր ավելացնում: Շոկոլադը մանրացնում ենք և լցնում խմորի մեջ:
Խմորը երկու մասի ենք բաժանում, լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 30-35 րոպե: Այնուհետև երկու բիսկվիթներն էլ մեջտեղից երկու մասի ենք բաժանում:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, ավելացնում շաքարավազը, կակաոն և վանիլինն ու խառնելով համասեռ զանգված ստանում: Կրեմի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու ձուն և կրկին խառնում ենք: Կամաց-կամաց լցնում ենք նաև գոլ կաթը:
Կարագը լավ հարում ենք և շոկոլադե կրեմը լցնում մեջը: Ահա և վերջ, կրեմը պատրաստ է:
- Շերտերը կրեմապատում ենք և դնում իրար վրա: Այնուհետև կրեմապատում ենք նաև տորթի վերնամասը:
- Զարդարում ենք տորթը բանաններով, իսկ ցանկության դեպքում տորթի կողքերին կարող ենք նաև կակաո ցանել:
Աղբյուր՝ Cooks.am