Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Կարագը գոլորշու վրա հալեցնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազը և մեղրը և 4 րոպե տաքացնում: Այնուհետև լցնում ենք սոդայի հետ մաղած 200 գր ալյուրն ու թթվասերը, լավ խառնում ենք և 1 րոպե եփում:
- Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած մաղած ալյուրը, խմոր հունցում և մի փոքր թողնում հանգստանա:
- Այս ամենից հետո խմորը 8 գնդերի ենք բաժանում:
- Այնուհետև բոլոր շերտերը գրտնակում ենք, ծայրերը հավասարեցնում, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3-5 րոպե:
- Այսպիսի շերտեր ենք ստանում:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Թթվասերը, շաքարավազն ու վանիլինը լավ հարում ենք, և քսում շերտերին:
- Այս ամենից հետո կրեմապատում ենք ողջ տորթն ու զարդարում խմորի մնացորդներով:
- Համեղ մեղրով տորթ է ստացվում:
Մեղրով տորթ պատրաստելու ևս մեկ շատ հաջող բաղադրատոմս 🙂